
בגט גאודה ובצל ירוקבגטים ביתיים שבפנים הם פריכים מאוד ובפנים הם רכים מאוד, וכאילו לא די בבצק המופלא הם גם מועשרים בגבינה מגוררת, בצל ירוק וזיתים בילט אין. שנאמר: ברוך בורא בגטיעל דבי|mako אוכל| פורסם30/05/2208:17 ![]() צילום: יעל דבי, mako אוכל |
המצרכים :ל-4 בגטים:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים מעט, כמעט ללא לישה, רק עד לקבלת בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה. 2מסירים את הניילון, ומבצעים פעולת קיפול: מרימים את הבצק מארבע הפינות אל המרכז והופכים אותו, כך שהצד החלק יפנה למעלה. מכסים שוב לחצי שעה וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. 3מחממים תנור ל-260 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בגטים (או תבנית תנור) בנייר אפייה. אם התנור שלכם לא מגיע ל-260 מחממים אותו לטמפרטורה המקסימלית האפשרית. 4מפזרים סולת על משטח העבודה ומניחים את הבצק. חותכים אותו לארבעה חלקים שווים. 5פותחים כל חלק בצק למלבן קטן בעזרת ידיים משומנות. מפזרים זיתים, גבינה ובצל ירוק וסוגרים לבגט מוארך. מחדדים את הקצוות. 6מניחים את הבגטים על בד פשתן מקומח, מקמחים גם את הבגטים (אפשר בסולת) ומכסים למשך 20 דקות. 7מעבירים את הבגטים לתבנית וחורצים חריצים לאורכם. זורקים כמה קוביות קרח לתחתית התנור ומיד מכניסים את תבנית הבגטים וסוגרים את דלת התנור. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת של הבגטים ובעבוע של הגבינה מבעד לחריצים. 8מוציאים, מצננים מעט ומגישים. תגיות:בגט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |