
עוגת גבינה דובאי בכוסות אישיותמכל הגרסאות שניסינו עד היום לשוקולד דובאי – זאת הטעימה (וגם החגיגית) ביותר. קינוח יפה תואר, טעים וקל לשבועות ובכלל |
המצרכים (8 מנות):לשכבת הבסיס:
למלית גבינה:
לציפוי:
לקישוט (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מכינים את שכבת הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את שערות הקדאיף הקצוצות, החמאה המומסת, אבקת הסוכר והפיסטוקים הטחונים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות, עד שהקדאיף זהוב ופריך. בכל 5 דקות מוציאים את התבנית ומערבבים את הקדאיף קלות. מצננים היטב. 2 מכינים את מלית הגבינה: מקציפים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, השמנת, הגבינה הלבנה, אבקת הסוכר, הפודינג והווניל עד לקבלת קרם יציב, חלק ואוורירי. מעבירים לשקית זילוף (אם אין, אפשר גם להרכיב את הקינוח בעזרת כף בלבד). 3 מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את מחית הפיסטוק, השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. שומרים בצד להרכבה. 4 הרכבת הקינוח: מניחים כ-2 כפות של קדאיף פריך בתחתית כל כוס. על הקדאיף יוצקים או מזלפים שכבה של קרם גבינה ולבסוף שכבת קרם פיסטוק. ** אפשר לקשט בזילופים של שוקולד חלב מומס ו/או בפיסטוקים קצוצים. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
עוגת גבינה דובאי בכוסות אישיות. שכבת הבסיס | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
קינוח גבינה דובאי. עוד שנייה מוכן | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
בתיאבון!
|