
עוגת שיש גזר וגבינהאם יש משהו שהאמריקאים עשו כמו שצריך, זה לשדך עוגת גזר וקרם גבינה. יעל קצב לוקחת את זה עוד צעד קדימה ומכינה עוגת שיש שחצייה גזר וחצייה עוגת גבינה אפויה - יפהפייה הורסת, מאוזנת וטעימה בשיגעון |
המצרכים :לבלילת הגבינה (תבנית אינגליש קייק רב פעמית):
לבלילת הגזר:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-165-170 מעלות. 2מכינים את בלילת הגבינה: טורפים בקערה את גבינת השמנת, הסוכר, הביצה, מחית הווניל והגבינה הלבנה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים בצד. 3מכינים את בלילת הגזר: טורפים בקערה נוספת את הסוכר החום, הביצים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את הגזרים המגוררים ומערבבים. 4מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. 5מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומערבבים קלות. 6הרכבת העוגה: יוצקים שליש מבלילת הגזר לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים. יוצקים מעליה בזהירות חצי מבלילת הגבינה, ומיישרים. ממשיכים עם שליש נוסף מבלילת הגזר, עליה שאר בלילת הגבינה ולסיום השליש האחרון של בלילת הגזר. משטחים היטב. 7אופים 60-70 דקות. העוגה צריכה להיות תפוחה ושחומה עם סדק במרכז, וקיסם שננעץ במרכזה צריך לצאת ללא בלילה נוזלית (אבל יכול לצאת עם קצת קרם גבינה). מצננים ומגישים. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה לא מה שחשבתם על עוגת גזר|צילום: יעל קצב, mako אוכל גם לא מה שחשבתם על עוגת גבינה|צילום: יעל קצב, mako אוכל משהו קצת אחר לשבועות|צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |