
עוגת גבינה ולמון גראסמצד אחד - אנחנו תמיד מחפשים איפה לחדש, מצד שני - לא סתם הקלאסיקות הפכו לכאלה. המתכון הזה משלב את ה-עוגה של שבועות, עוגת גבינה אפויה ונהדרת, עם ציפוי מרענן ובועט של שמנת ולמון גראס. כולם ידברו על זהמאיה רביבו|דן גורמה| פורסם22/05/1508:12 ![]() צילום: שרית גופן, mako אוכל |
המצרכים :לבסיס:
לבלילה:
לציפוי שמנת חמוצה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום 160 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ. 2מכינים את הבסיס: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, מלח ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים ומערבבים עד שהביצים נטמעות היטב. מוסיפים קמח ושקדים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. 3על גבי משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומניחים בבסיס התבנית. את שאריות השוליים חותכים (את יתרת הבצק מהשוליים ניתן להקפיא) ואופים אפייה חלקית כ-12 דקות. 4הבלילה: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, וניל וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה בהדרגה ומערבבים היטב. מגרדים את גבעול הלמון גראס ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח ומערבלים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת חלקה. 5יוצקים את התערובת על בסיס הבצק האפוי, ואופים כ-50 דקות, עד להתייצבות. 6מכינים את ציפוי השמנת: לילה מראש משרים גבעול למון גראס חבוט ושבור בשמנת החמוצה. 7טורפים את השמנת הלימונית עם יתרת החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד עד שהעוגה מוכנה. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעליה את ציפוי השמנת הלימוני ומצננים. מגישים לאחר קירור של 24 שעות לפחות. מתכון: מאיה רביבו מדן גורמה עבור חוות תקוע סטיילינג: נועה קנריק ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!>> לכל מתכוני שבועות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |