מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

הנה מאפה כפרי מנצח: הוא עשוי קמח כוסמין, ולכן קליל יחסית בגזרת הפחמימה, אבל עשיר בגזרת המילוי: שילוב של ריקוטה עדינה, מנצ'גו עוקצני וכל עגבנייה שעולה על דעתכם. איך אפשר לא לאכול פרוסה?

|מחלבות גד| פורסם07:19
גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות (צילום: דניאל לילה , מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
  • חצי כוס (70 גרם) קמח רגיל
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה (L)

למלית:

  • שני שליש קופסה (200 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
  • 80 גרם מנצ'גו 34%, מגוררת גס
  • חצי כוס עירית, קצוצה דק
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 עגבניות בינוניות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 5-4 עגבניות שרי, חצויות (מומלץ בצבעים שונים)

לציפוי:

  • חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
  • 1 כפית שומשום
  • 1 כפית פרג או זרעי צ'יה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק.

4מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר של כ-28 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור.

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

5מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק ומשאירים שוליים יבשים של 4 ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את השוליים במעט חלמון טרוף וזורים שומשום ופרג או זרעי צ'יה.

>> לחוברת המתכונים המלאה של גד

6אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

* הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il