
גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניותהנה מאפה כפרי מנצח: הוא עשוי קמח כוסמין, ולכן קליל יחסית בגזרת הפחמימה, אבל עשיר בגזרת המילוי: שילוב של ריקוטה עדינה, מנצ'גו עוקצני וכל עגבנייה שעולה על דעתכם. איך אפשר לא לאכול פרוסה?שי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם16/05/1807:19 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים את חומרי המלית בקערה. 3מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק. 4מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר של כ-28 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור. 5מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק ומשאירים שוליים יבשים של 4 ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את השוליים במעט חלמון טרוף וזורים שומשום ופרג או זרעי צ'יה. >> לחוברת המתכונים המלאה של גד 6אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם. * הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |