
לזניה חציליםהתשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל חגיגת שבועות. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת במיוחד. התוצאה - פגזשי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם01/06/1607:14 ![]() צילום: דניאל לילה, מחלבות גד |
המצרכים :לתבנית 20×35 ס"מ:
לחצילים:
לרוטב:
למלית הגבינות:
לשימון התבנית:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 2מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבניות, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 3אופים כ-20 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך להזהיב את החצילים - זה יקרה במהלך האפייה של הלזניה. מוציאים את החצילים מהתנור אך משאירים אותו פועל. 4מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול. 5מרכיבים ואופים: משמנים תבנית בגודל 20×35 ס"מ ומסדרים בה 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית (שוברים עלה או שניים אם יש צורך). יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שכבה של חצילים ומעליה שליש ממטבעות העזים. 6מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים ומטבעות עזים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום. 7אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות להזהבה. 8משהים כ-10 דקות, חותכים למנות ומגישים. אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |