מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פטוצ’יני בקרם גורגונזולה עם אפונה טרייה ומרווה

פסטה איטלקית מושחתת, שנועדה לימים שבהם לא סופרים קלוריות

|על השולחן| פורסם20:52
פטוצ'יני (צילום: Markus Guhl, Istock)
צילום: Markus Guhl, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 200 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ’יני מבושלת לדרגת אל-דנטה

  • 200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה 32%
  • 120 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
  • 20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
  • 1/2 כוס אפונה טרייה (אפשר גם קפואה ומופשרת)
  • 6 עלי מרווה קצוצים

אופן ההכנה:

1מביאים שמנת לסף רתיחה במחבת עמוקה על להבה נמוכה. מוסיפים גורגונזולה ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה. מערבבים מדי פעם.

2לקראת סוף הבישול מוסיפים לרוטב חמאה קרה ומערבבים להמסה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

3מוסיפים את הפסטה החמה לרוטב, מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים אפונה ומרווה, מערבבים שוב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il