
סלט עדשים בשני צבעים עם גבינה צפתיתסלט נהדר בו הגבינה הצפתית מצטרפת לעדשים הצבעוניות, מאזנת את הטעמים, מוסיפה עדינות וסופגת בשמחה את הרוטב![]() צילום: דניאל לילה, תנובה |
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את העדשים: מבשלים את שני סוגי העדשים בסירים נפרדים: ממלאים כל סיר ב-1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות (אם משתמשים בעדשים כתומות חצויות — הן יהיו מוכנות אחרי 12 דקות). מסננים, מצננים קלות ומעבירים לקערה. 2מכינים את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים במכסה תואם ומנערים נמרצות עד שהסוכר נמס ונוצר רוטב אחיד. יוצקים על העדשים, מערבבים ומשהים לפחות 30 דקות ואפשר עד יממה (במקרר). 3מכינים את הסלט בסמוך להגשה: מערבבים את העדשים עם יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. * ניתן להכין את הסלט עם רוטב יוגורט: מחליפים את השמן בכמות זהה של יוגורט עזים ומוותרים על החומץ הבלסמי. מתקבל רוטב קרמי עם פחות קלוריות. * חשוב! לא ממליחים עדשים במהלך הבישול, כי זה מעכב את הריכוך. המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |