אוכל
אוכל

פסטה פטריות אפויה

מנה מעלפת של פסטה עם שמנת ופטריות, אפויה בתנור עם חלמוני ביצים. יותר מגרה או יותר טעים? קשה להחליט

|לולו קיטשן אנד בר| פורסם14:45
פסטה פטריות אפוייה (צילום: לולו קיטשן אנד בר)
צילום: לולו קיטשן אנד בר
Rating:4.129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

דוקסל פטריות:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 600 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
  • ½ כוס יין לבן
  • 2 כפות חמאה

לפסטה:

  • 400 גר' פסטה פפרדלה
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות שמנת חמוצה
  • 4 חלמוני ביצה
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט

אופן ההכנה:

1מבשלים פסטה פפרדלה במשך 9 דקות במים רותחים עם מלח. לאחר מכן מוציאים למי קרח לעצירת הבישול.

2במקביל מכינים דוקסל פטריות: מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים גם אותן.

3מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה, מערבבים, ומוסיפים מלח ופלפל.

4במחבת גדולה (שניתן להכניס לתנור) מוסיפים לדוקסל שמנת מתוקה ומצמצמים עד שהשמנת הופכת לרוטב סמיך.

5מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהשמנת עוטפת את הפסטה.

6מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 4 דקות.

7מוציאים את המחבת בזהירות מהתנור, מניחים מעל את חלמוני הביצה, ומחזירים לתנור לעוד דקה.

8מוציאים מהתנור, מניחים מעל את השמנת החמוצה ואת טבעות הבצל הירוק.

* מומלץ להכין כל מנה בנפרד במחבת אלומיניום, ולהגיש לכל סועד באופן אישי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il