
3 ממרחים לשבועותלצד הגבינות, חשוב שליד מאפי שבועות המיוחדים יהיו גם כמה ממרחים ומטבלים - שיהיה שפע להשלים את שולחן החג עם כל הלחמים. בכל זאת, שבועות הוא הרי גם חג הקציר והחיטה |
המצרכים :לממרח בטטה:
לממרח ריקוטה:
לממרח גבינת שמנת ועשבים:
אופן ההכנה:1 מכינים את ממרח בטטה-גבינת עיזים: מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 עוטפים את הבטטה בשלמותה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים כ-45 דקות עד לריכוך מלא. 3 אחרי שמצטננת, מרוקנים את הבטטה מהקליפה ומעבירים לקערה. 4 מערבבים עם גבינת עיזים, שמן זית ותיבול, מערבבים או טוחנים עד לקבלת המרקם המועדף עליכם. 5 מכינים את ממרח הריקוטה: חותכים קטן את חצאי העגבניות, כותשים את שן השום, קוצצים את הבזיליקום ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים (אם רוצים - אפשר לטחון לקבלת מרקם חלק). 6 מכינים את ממרח גבינת השמנת: קוצצים דק את העירית והפטרוזיליה (כמות של כף בערך) ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים. * את הממרחים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי אטום. * את ממרח הבטטה אפשר גם להגיש בטמפרטורת חדר. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
3 ממרחים לשבועות | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
בתיאבון!
|