
לזניה תרד ופטריותלפעמים אפשר לשדרג קלאסיקות: בלזניה הזאת אולי אין רוטב בשמל כמו בלזניות הקלאסיות שאנחנו מכירים, אבל יש בה ירקות עסיסיים עם שילוב מנצח של גבינות שנמסות להן ביחד ונמתחים מהן חוטי גבינה חלומייםשי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם17/05/1814:25 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים :לתבנית בגודל 20×35 ס"מ:
לתרד ולפטריות:
לרוטב:
למלית הגבינות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2מכינים את הפטריות והתרד: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (הוא ימשיך להתרכך אחרי שמכבים את הלהבה). מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד בידיים. 3מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות. 4מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. 5מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 4 עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. יוצקים שליש מכמות הרוטב, מפזרים שליש מתערובת התרד והפטריות ומניחים שליש מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית. 6אופים כ-40 דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. טיפ: הכנה מראש: אפשר ואפילו מומלץ להכין את הלזניה יום מראש ולשמור מכוסה במקרר כדי שתתייצב. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |