אוכל
אוכל

פופאוברס עם גבינת רוקפור

מבחוץ הם נראים כמו מאפינס, אבל כשנותנים נגיסה אחת מגלים את התוכן האוורירי, שמזכיר דווקא פחזניות. וכל זה ב-20 דקות עבודה

|תנובה| פורסם13:21
פופאוברס עם גבינת רוקפור (צילום: בני גם זו לטובה, תנובה)
צילום: בני גם זו לטובה, תנובה
Rating:4.549reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אפשר להטמין בפופאוברס גבינות, כמו במתכון הבא, ואפשר לשחק עם הצבע — ראו גיוון.

* שימו לב - חשוב להשתמש בתבנית מתכת ולא סיליקון.

המצרכים (12 מנות):

  • תבנית בעלת 12 שקעים גדולים
  • 1 כוס (240 מ”ל) רוויון
  • כוס ורבע (300 מ”ל) חלב 3%
  • 4 ביצים
  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 200 גרם גבינת רוקפור מפוררת או מגוררת

אופן ההכנה:

1מערבבים רוויון, חלב, ביצים וחמאה מומסת בעזרת מטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות בטמפרטורת החדר.

מערבבים את החומרים הרטוביםמערבבים את החומרים הרטובים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהבלילה עם החומרים היבשיםוככה זה נראה אחרי שמוסיפים קמח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

2מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו (או 250 מעלות במצב רגיל) ומניחים את התבנית הריקה בשליש התחתון של תא האפייה.

3מוציאים את התבנית החמה מהתנור (מקפידים לסגור אותו מהר), משמנים בזריזות את השקעים או מרפדים אותם במנז'טים (עטרות נייר). יוצקים את הבלילה עד מחצית הגובה ומפזרים גבינה מפוררת.

בלילה לבנה במנז'טיםמעבירים את הבלילה למנז'טים. שימו לב, ממלאים רק עד האמצע|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלמפוררים פנימה רוקפורמפוררים את הרוקפור|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4אופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות עד שהמאפים זהובים, תפוחים ויציבים.

בתנורלהתראות עוד מעט, חמודים!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5מצננים, שולפים מהתבנית (טיפ: מנקבים חור בצדדים או בתחתית לשחרור האדים ולשמירה על כיפה יפה) ומגישים חם.

לגיוון: פופאוברס צבעוניים בטעמים

אחרי שלב 1 (אבל לפני המנוחה של הבצק) מחלקים את הבלילה לשלוש קערות. מוסיפים לקערה אחת שתי כפות ממרח פסטו, ומערבבים. מוסיפים לקערה שנייה שתי כפות ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים. ממשיכים לפי המתכון, אלא שבמקום להעביר למנז'טים רק בלילה לבנה, מעבירים מעט מכל בלילה.

מוסיפים את הממרחיםמוסיפים שתי כפות ממרח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלשלוש בלילות צבעוניותיופי. יש לנו בלילות ב-3 צבעים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלבלילות צבעוניות במנז'טיםככה זה נראה שתי דקות לפני האפייה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

* המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.

>> כל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il