מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

מוס גבינה וחלבה

נכון, זה מוס, אבל הוא גם בריא: גבינה, טחינה, דבש ועוד דברים טובים חוברים לקינוח הזה, שהוא ההגדרה למינימום עבודה ומקסימום הנאה. חצי שעה של ערבובים והוא מוכן

mako אוכל
מוס גבינה וחלבה
מוס גבינה וחלבה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

עד חצי שעה

זמן כולל

עד חצי שעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות

(8 מנות)

לבסיס:

  • 1 כוס קורנפלקס
  • 100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים
  • 3 כפות טחינה גולמית

למוס:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס דבש
  • 1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

01

מרסקים קורנפלקס ועוגיות. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב.

02

בקערה נפרדת מכינים את המוס: מערבבים היטב טחינה, דבש, גבינה ווניל.

03

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. שומרים בצד מעט קצפת לקישוט ומקפלים בעדינות את שאר הקצפת לתערובת הגבינה.

04

מרכיבים: שומרים בצד מעט מתערובת הפירורים לקישוט. מניחים בתחתית כוס שתי כפות פירורים ומהדקים מעט. מחלקים את המוס בין הכוסות. מקשטים כל מנה במעט קצפת ופירורים. אפשר להוסיף מעט שוקולד לקישוט.

אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.