אוכל
אוכל

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל

מתכון לקינוח קלאסי לשבועות שתמיד עובד. עוגת גבינה אפויה שקל להכין

|mako אוכל| פורסם16:40
קוביות גבינה ושטרויזל (צילום: דניה ויינר)
צילום: דניה ויינר
Rating:4.6152reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

לשטרויזל:

  • 50 גר' חמאה קרה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח

למלית הגבינה:

  • 500 גרם גבינה 5%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

2מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.

4מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160 מעלות כשעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il