מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגת גבינה שלא נופלת

עוגת גבינה גבוהה ויפה, בלי סדקים ובלי צניחות. הסוד? פתיתי סולת שסופגים את הנוזלים של הגבינה, ולא משאירים שום חותם על הטעם. פטנט של סבתא שאף פעם לא מאכזב

עוגת גבינה וסולת
עוגת גבינה וסולת|צילום: דליה מאיר, mako אוכל
הקישור הועתק

מפחדים מאפייתעוגות גבינה? אתם יכולים להפסיק לפחד. המתכון הזה מבטיח עוגת גבינה נפלאה, גבוהה ונטוטת סדקים, בלי גבינות שמנות ובלי חומרים יקרים. הכל בזכות הסולת, שמאפשרת להשתמש בכל גבינה, אפילו רזה, וסופחת את עודפי הנוזלים. התוצאה היא עוגה לחה, שטעם הסולת אינו מורגש בה אפילו טיפה, ממש כמו אצל סבתא.

עוגת גבינה וסולת
עוגת גבינה. אין מצב לצניחה|צילום: דליה מאיר, mako אוכל

גם הקלתית פשוטה: רק מערבבים כמה מרכיבים ומרפדים את התבנית. והאפייה? עם ארבע קעריות מים קטנות, שמבטיחות שלא תחסר לעוגה לחות, מבלי לחסום את החום העולה מתחתית התנור (ראו בתמונה). דבר אחרון: אל תוותרו על הצימוקים, שנותנים חמיצות מתקתקה מביס לביס.

עוגת גבינה וסולת - שלב אפייה שני
4 קעריות מים. מבטיחות לחלוחיות|צילום: דליה מאיר, mako אוכל

המצרכים:

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ

לקלתית:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
שני שליש כוס סוכר
ביצה
350 גרם קמח תופח (אריזה קטנה של קמח אסם)
1/2 גביע שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל

למלית הגבינה:
2 גביעים של גבינה לבנה, 5% או 9%
שלושת רבעי כוס סוכר
שקית של סוכר וניל
2 ביצים
1/4 כוס צימוקים, כהים או בהירים
4 כפות גדושות סולת
1/2 גביע הנותר של השמנת החמוצה מהקלתית

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממלאים ארבעה גביעים חד פעמיים של מאפינס במים (ראו בתמונה), ומניחים בארבע הפינות של תחתית התנור.

3. הקלתית: מערבבים היטב (במיקסר או בכף עץ) את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק מעט גושי.

עוגת גבינה וסולת - שלב אפייה ראשון
ככה היא נראית לפני האפייה|צילום: דליה מאיר, mako אוכל

4. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים בעזרת הידיים את התחתית והשוליים. מניחים בצד.

5. המלית: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבלילה אחידה, ויוצקים לתבנית.

6. אופים במרכז התנור 50-55 דקות, עד ששולי הקלתית משחימים ופני העוגה יציבים למגע.


>> לכל המתכונים לשבועות

מצאתם טעות לשון?