אוכל
אוכל

שטרודל תפוחי עץ בבצק פילו

איך אנחנו אוהבים את הקינוחים האלה, שמצד אחד הם מפוארים ומפיצים ניחוח של חו"ל (במקרה הזה וינה), ומצד שני הם פשוטים להכנה שזה מצחיק. קבלו אותו: שטרודל וינאי בגרסה כחול-לבן

|mako אוכל| פורסם13:48
שטרודל, חן שוקרון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.5372reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

שטרודל תפוחי עץ הוא אחד המאפים היותר מוצלחים שהביאה אוסטריה לעולם: מלית תפוחים רכה מונחת על גבי בצק דקיק ומגולגלת מספר גלגולים. הבצק שממנו מכינים שטרודל מסורתי הוא בצק עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. סדין גדול ונקי נפרש על גבי שולחן או משטח עבודה רחב והוא זה שמסייע לגלגולי השכבות של הבצק הדקיק.

השטרודל הבא הוא פתרון קל ומהיר למאפה הווינאי. במקום להכין את הבצק המסורתי משתמשים בבצק פילו, שדומה בתכונותיו לבצק של השטרודל, את המלית מכינים בקלות ובזריזות וכל שנותר הוא למלא את הפילו ולאפות.

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 6 עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים, טחונים דק
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 5 תפוחי גרני סמית קלופים ומגוררים גס (300 גרם)
  • 25 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס

להגשה:

  • אבקת סוכר
  • גלידת וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1קולפים את התפוחים ומגררים בפומפייה.

שטרודל - תפוחי עץ מגורריםכמה תמימים הם נראים בשלב הזה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

2מעבירים את התפוחים המגוררים למחבת רחבה ומוסיפים חמאה, סוכר, גרידת לימון וקינמון. מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים (5-7 דקות). מעבירים לכלי אחר ומצננים. מוסיפים למלית תמצית וניל ואגוזי פקאן ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין.

שטרודל - תפוחי עץ מבושליםהנה הם מתחילים להפוך למלית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערית את השקדים הטחונים והקינמון.

4פורסים עלה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים היטב בחמאה המומסת (אם קשה להפריד עלה אחד אפשר להשתמש בזוג עלים יחד). מפזרים על החמאה המומסת כף-שתיים מתערובת השקדים באופן אחיד.

5מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה ופיזור השקדים הטחונים, כך עד לשימוש בכל העלים.

6מניחים בשליש התחתון של הבצק בחלקו הרחב את מלית התפוחים בשורה ישרה. מגלגלים בזהירות לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

שטרודל - עלי הפילו עם המליתמוכן לגלגול|צילום: חן שוקרון, mako אוכלשטרודל - מגולגל לפני האפייהסיבוב אחרון של חמאה מומסת, ולתנור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7מברישים שוב בחמאה המומסת.

8מעבירים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר. פורסים ומגישים בליווי גלידת וניל.

לבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח שכבות עם דבש ותפוחים

>> כל המתכונים שלנו לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il