
שטרודל תפוחי עץ בבצק פילואיך אנחנו אוהבים את הקינוחים האלה, שמצד אחד הם מפוארים ומפיצים ניחוח של חו"ל (במקרה הזה וינה), ומצד שני הם פשוטים להכנה שזה מצחיק. קבלו אותו: שטרודל וינאי בגרסה כחול-לבןחן שוקרון|mako אוכל| פורסם14/09/1413:48 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
שטרודל תפוחי עץ הוא אחד המאפים היותר מוצלחים שהביאה אוסטריה לעולם: מלית תפוחים רכה מונחת על גבי בצק דקיק ומגולגלת מספר גלגולים. הבצק שממנו מכינים שטרודל מסורתי הוא בצק עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. סדין גדול ונקי נפרש על גבי שולחן או משטח עבודה רחב והוא זה שמסייע לגלגולי השכבות של הבצק הדקיק. השטרודל הבא הוא פתרון קל ומהיר למאפה הווינאי. במקום להכין את הבצק המסורתי משתמשים בבצק פילו, שדומה בתכונותיו לבצק של השטרודל, את המלית מכינים בקלות ובזריזות וכל שנותר הוא למלא את הפילו ולאפות. המצרכים (10 מנות):לבצק:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה:1קולפים את התפוחים ומגררים בפומפייה. כמה תמימים הם נראים בשלב הזה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל2מעבירים את התפוחים המגוררים למחבת רחבה ומוסיפים חמאה, סוכר, גרידת לימון וקינמון. מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים (5-7 דקות). מעבירים לכלי אחר ומצננים. מוסיפים למלית תמצית וניל ואגוזי פקאן ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין. הנה הם מתחילים להפוך למלית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל3מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערית את השקדים הטחונים והקינמון. 4פורסים עלה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים היטב בחמאה המומסת (אם קשה להפריד עלה אחד אפשר להשתמש בזוג עלים יחד). מפזרים על החמאה המומסת כף-שתיים מתערובת השקדים באופן אחיד. 5מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה ופיזור השקדים הטחונים, כך עד לשימוש בכל העלים. 6מניחים בשליש התחתון של הבצק בחלקו הרחב את מלית התפוחים בשורה ישרה. מגלגלים בזהירות לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מוכן לגלגול|צילום: חן שוקרון, mako אוכל סיבוב אחרון של חמאה מומסת, ולתנור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל7מברישים שוב בחמאה המומסת. 8מעבירים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר. פורסים ומגישים בליווי גלידת וניל. לבלוג של חן -מתוקים שלי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |