אוכל
אוכל

אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול

את התבשיל הזה מכינים בשתי פעימות: מתחילים בבישול האורז בשפע מי מלח, כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ואז מוסיפים את הירוקים ומבשלים עוד קצת - וכל זה בפחות משעה. מגישים עם יוגורט ושמן זית ונהנים מהחיים

|mako אוכל| פורסם07:17
Rating:4.368reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • מעט שמן זית
  • 2 כוסות אורז עגול (אפשר גם פרסי)
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כוסות עלי תרד (או מנגולד), קצוצים דק
  • 2 כוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר ואורגנו) קצוצים
  • כפית מלח
  • פלפל לבן או שחור

להגשה:

  • 2 גביעי יוגורט
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 15 דקות. מסננים.

2מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים שום, תרד ועשבי תיבול ומבשלים על אש קטנה רבע שעה, עד שהתרד מאבד צורה.

3מוסיפים אורז עם חצי כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים עוד רבע שעה על אש קטנה. מדי פעם מערבבים.

4מגישים עם שפע שמן זית על מצע של יוגורט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il