אוכל
אוכל

שטרודל תפוחים קלאסי

מחפשים קינוח מרשים שמכינים בקלי קלות? שטרודל הוא התשובה. רק תצטיידו בגלידת וניל - ואתם פסע מלהגיש קינוח כמו במסעדה

|mako אוכל| פורסם09:14
שטרודל תפוחים קלאסי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.5120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 שטרודלים קטנים:

  • 8 דפי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 6 תפוחים ירוקים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון (אפשר גם יותר)
  • 4 כפות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.

2מתחילים עם המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

3מחממים במחבת רחבה על להבה נמוכה את התפוחים עם החמאה, הקינמון, הסוכר והלימון כ-15 דקות, עד שהתפוחים מצטמצמים ומתרככים.

4מרכיבים את השטרודל: פורסים על משטח עבודה דף פילו. מטפטפים מעט חמאה, מניחים מעל דף פילו נוסף ומטפטפים שוב חמאה. מניחים עוד דף פילו וממשיכים עם דף נוסף - בסך הכל 4 דפים.

מתכונים לראש השנה

5מסדרים לאורך החלק הצר של הדף מחצית מכמות התפוחים.

6מקפלים את השוליים מעל המלית ומגלגלים לקבלת שטרודל. מכינים כך שטרודל נוסף.

7מעבירים את השטרודלים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה.

8מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומניחים לצינון כ-20 דקות. פורסים בזהירות.

9מגישים ככה או עם גלידת וניל.

שטרודל תפוחיםשטרודל תפוחים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** השטרודל במיטבו ביום ההכנה.

**ניתן להוסיף למלית לאחר בישול התפוחים אגוזי מלך, פקאן, צימוקים וכו'.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il