אוכל
אוכל

עוגת עקיצת הדבורה

עקיצת הדבורה היא מהקינוחים שהרבה אוהבים להכין בראש השנה, אבל האמת היא שאין שום סיבה לחכות! ראיתם כזו בקונדיטוריה ואתם חוששים שזה גדול עליכם? עם המתכון הזה של עדי קלינגהופר - זה לגמרי בהישג ידכם

|mako אוכל| פורסם07:00
עקיצת הדבורה - מתכון שתמיד מצליח (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.2105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

עקיצת הדבורה נחשבת עוגה למביני דבר. לא מבחינת אכילה - לאכול אותה כולם אוהבים, ואין אחד שלא יעריך מאפה שמרים טוב שבתוכו קציפת מסקרפונה. זאת ההכנה, ההכנה שגורמת אפילו לאופים מנוסים יחסית לחשוש. אז אתם יודעים מה? הגיע הזמן להפסיק לפחד מעוגת עקיצת הדבורה, פשוט כי עם ההנחיות הנכונות והמדויקות - זה ממש לא בעיה להכין אותה!

המצרכים :

לבצק (תבנית עגולה בקוטר 22):

  • 300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח
  • 3 כפות (36 גרם) סוכר
  • חצי כף (5-6 גרם) שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 125 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • 70 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח

לציפוי שקדים:

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 100 גרם שקדים פרוסים

לסירופ סוכר:

  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • חצי כוס (125 מ"ל) מים
  • חצי כפית רום (לא חובה)

לקרם מסקרפונה:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה קרה ישר מהמקרר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • חצי כפית מחית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1משמנים תבנית 22 ס"מ עגולה ומניחים בתחתיתה נייר אפייה.

2מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים ביצה וחלב ומתחילים ללוש. מוסיפים חמאה רכה ומלח ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות או עד לקבלת בצק חלק.

3מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה של כשעה או עד הכפלת הנפח. לקראת סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.

4מכינים את השקדים: מביאים לרתיחה בקלחת סוכר, חמאה, דבש ושמנת מתוקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים היטב.

עקיצת הדבורה - פרוסהעקיצת הדבורה - פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5לאחר שהבצק תפח מניחים עליו בזהירות את ציפוי השקדים, מבלי לפגוע בנפחו. משטחים בעדינות עם גב של כף.

6אופים את הבצק כחצי שעה או עד הזהבה מלאה, מוציאים ומניחים בצד לצינון.

7מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בקלחת ושומרים בצד.

8מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, וניל, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.

9הרכבת העוגה: לאחר שהבצק הצטנן חוצים אותו לרוחב בעזרת סכין משוננת. מניחים את החלק התחתון של הבצק על צלחת הגשה ומרטיבים אותו בסירופ סוכר.

10מזלפים את קרם המסקרפונה (מתחילים מסביב ואז נכנסים פנימה למרכז).

11הופכים את החלק העליון של הבצק, מרטיבים גם אותו בסירופ סוכר ואז הופכים ומניחים על הקרם.

12מעבירים את העוגה למקרר לקירור והתייצבות למשך כ-5 שעות.

עקיצת הדבורה - מתכון של עדיקושעקיצת הדבורה - מתכון של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלעקיצת הדבורה. תמונה אחרונה כי קשה לנו להתאפקעקיצת הדבורה. תמונה אחרונה כי קשה לנו להתאפק|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר במקרר במשך כיומיים בקופסה אטומה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il