
עוגת רוגלך במילוי לוטוסתכינו את עוגת הרוגלך לוטוס הזאת לחג, תכינו אותה לשבת או אפילו ליום הולדת של מישהו שאתם אוהבים - זה לא משנה, מה שבטוח זה שתחזרו עם תבנית ריקה. מה לעשות שכל כך כל כך כיף לבצוע ממנה חתיכות![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. 2מוסיפים ביצה, חמאה, שמן, מלח ולבסוף חלב ולשים במהירות איטית 8-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש, נעים ולא דביק. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו כך שיצופה שמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. 4לאחר שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומעבירים למשטח מקומח. 5מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק ומורחים את ממרח הלוטוס בעזרת פלטה או כף. עוגת רוגלך במילוי לוטוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל6מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב יהיה מולכם. מרדדים שוב לעלה דק, עד שמתחילים לראות את המילוי מתחת לפני הבצק. 7מחלקים את הבצק לאורכו לשניים (הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים. 8מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר, עד שנוצרים רוגלך. עוגת רוגלך במילוי לוטוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל9מסדרים את הרוגלך בתבנית עגולה, מרופדת בניר אפייה (אין צורך לשמור על מרווחים ביניהם). מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 10מברישים את הרוגלך בביצה טרופה עם מעט מים ואופים 30-35 דקות, עד לקבלת מאפה שחום. 11מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן סוכר ומים, מנמיכים את האש לקבלת רתיחה עדינה ומבשלים כך כ-10 דקות, עד שמתקבל סירופ. 12מברישים את הרוגלך בסירופ סוכר בנדיבות מיד כשהם יוצאים מהתנור. מתכון זה פורסם במקור ב-17/05/18 אך עודכן בשנת 2022. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |