אוכל
אוכל

עוגת דבש תפוחים ומרנג אספרסו

עוגת הדבש של רולדין נולדה בטעות: השף-קונדיטור (שלומי פדידה) ביקש ממפתחת המתכונים (אורטל סולומונוב) להכין עוגת מרנג, תפוחים וקפה. הוא התכוון ל-2 עוגות, היא הבינה אחרת. התוצאה? עוגת דבש משודרגת וחגיגית

|רולדין - סודות האפייה| פורסם07:00
עוגת דבש תפוחים ומרנג אספרסו של רולדין (צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור)
צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור
Rating:4.4100reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למלית תפוחים:

  • 15 גרם חמאה
  • 20 גרם סוכר
  • 2 תפוחים (160 גרם) ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס״מ
  • 5 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מרבע לימון
  • קורט קינמון
  • גרגרים מחצי מקל וניל
  • חצי כף (5 גרם) קורנפלור
  • 15 מ״ל מים
  • 5 מ"ל ליקר תפוחים קלבדוס

לתערובת אגוזים:

  • 15 גרם סוכר חום כהה
  • 30 גרם אגוזי מלך
  • 2 גרם קינמון טחון
  • 1 כפית שמן צמחי
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 2 ביצים ( 100 גרם)
  • 125 גרם סוכר
  • 130 גרם דבש
  • 120 מ״ל שמן צמחי
  • 100 מ״ל מים
  • 200 גרם קמח תופח
  • קורט ציפורן טחון
  • קורט קינמון טחון

למרנג קפה:

  • 2 חלבונים (60 גרם)
  • 100 גרם סוכר
  • 5 גרם אבקת נס קפה
  • 1 כפית (5 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 25 גרם קמח שקדים

אופן ההכנה:

1מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה והסוכר במחבת, מעל אש בינונית. מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הקינמון והווניל. מערבבים ומבשלים מעל אש בינונית 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

2מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים למחבת, מערבבים היטב ומבשלים דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים קלבדוס. מצננים לחלוטין.

>> מתכונים לראש השנה

3מכינים את תערובת האגוזים: טוחנים גס את כל המרכיבים במעבד מזון ושומרים בצד עד לשימוש.

4מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומכסים בשכבה אחידה של שקדים פרוסים.

5מערבבים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6מערבבים בקערה נקייה את הקמח, הציפורן והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.

7מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה 20 גרם סוכר ומקציפים לקבלת מרנג יציב. מקפלים פנימה את הקפה הנמס.

8בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר הנותר, קמח תפוחי האדמה וקמח השקדים ומקפלים בעדינות למרנג, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

9מרכיבים את העוגה: מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה, בדוגמת ספירלה לא צפופה, מניחים מעל את המרנג ותערובת האגוזים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות למראה משויש.

10אופים 55-60 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש.

רולדין חוגגת 30 שנה בספר האפייה הגדול "רולדין - סודות האפייה", שכולל את מיטב המתכונים מכל הזמנים, הטכניקות המתקדמות והסודות הכי שמורים. מפאי האגוזים שכבש את השרון בשנות ה-90 , דרך בצק הקראנץ' ומלית השוקולד המפורסמת ועד הסופגניות המופלאות, מאפי הבוקר המפנקים והקינוחים הבלתי נשכחים.

זמין לרכישהבסניפי הרשתוברשת סטימצקי

רולדין סודות האפייהרולדין סודות האפייה|צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il