אוכל
אוכל

עוגת לוטוס פקאן בחושה

אם מכינים עוגה בחושה, אז שתהיה בדיוק כזאת: לחה, מפנקת, רכה, אוורירית וטעימה. בסך הכל מערבבים מלא דברים טובים יחד - ומרוויחים את הזכות להצטנע בפני האורחים המרוצים ש"סתם זרקנו משהו לתנור"

|mako אוכל| פורסם07:20
עוגת לוטוס פקאן בחושה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.786reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

תבנית קוגלהוף או תבנית 24 עגולה:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים גודל L
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • חצי גביע יוגורט
  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
  • שקית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

למילוי:

  • 200 גרם עוגיות לוטוס, מרוסקות
  • 80 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (זה חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית).

2מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, ביצים, וניל, שמנת ויוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.

3בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלוטוס עם האגוזים.

עוגת לוטוס פקאן בחושהעוגת לוטוס פקאן בחושה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4מוסיפים את תערובת הלוטוס והאגוזים לתערובת העוגה ומערבבים עד להטמעה.

5מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת לוטוס פקאן בחושהעוגת לוטוס פקאן בחושה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il