
עוגת תפוחים וסילאןעוגת פרווה טבעונית ומקסימה של איילת הירשמן, עם טעמים מקומיים של תפוחים, סילאן, טחינה ושקדים. מתוך חוברת מתכונים שכל תכליתה קירוב לבבותאיילת הירשמן|טעים וטוב, ידיעות ספרים| פורסם12/10/1408:14 ![]() צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית במעט שמן, או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים קלות. 2שמים בקערה גדולה סוכר, סילאן, טחינה, קינמון ושמן ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד (בשלב הזה, הכי קל לערבב במטרפה ידנית, אבל אפשר גם בכף עץ). מוסיפים מחצים מכמות הקמח ומחצים מכמות המיץ, ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את שאר הקמח ושאר המיץ וגם את התפוחים, ומערבבים שוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה, במרקם שמזכיר טחינה או חמאת בוטנים. 3יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים את העיסה לגובה אחיד. אופים בתנור החם 30 דקות או עד שהעוגה יציבה ומתחילה להזהיב. מוציאים בזהירות את העוגה (לא מכבים את התנור). 4מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי. זורים על העוגה. מחזירים את העוגה לתנור ואופים 10 דקות נוספות, עד שהציפוי זהוב והעוגה מוכנה (קיסם שננעץ במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים). מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. * איך שומרים? אפשר להגיש מיד ואפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד שלושה ימים, אבל כדאי שתדעו שהעוגה הכי טעימה ועסיסית ביום שאחרי האפייה, אם מוציאים אותה מהמקרר, משאירים חצי שעה בטמפרטורת החדר ואז מגישים. המתכון (מתוך "טעים וטוב" של איילת הירשמן) מופיע בחוברת המתכונים של ארגון "קרוב ללב" המצורפת לערכה לקירוב הלבבות בין דתיים וחילונים על רקע חגי תשרי. מתכונים נוספים בחוברת חוברו על ידי יונתן רושפלד, רות סירקיס, נירה רוסו, משה שגב ועוד.לפרטים לחצו כאן. >> לכל המתכונים לסוכות>> לכל המתכונים לחגים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |