מתכונים לראש השנה
מתכוני עוף לראש השנה
1 מחממים סיר רחב (סוטאז’) עם מעט שמן. מטגנים את הבצל הפרוס עד שהוא נעשה שקוף.
2 מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן יחד עוד כמה דקות.
3 מניחים מעל את שוקי העוף ועליו מפזרים את הפירות היבשים ואת מקלות הקינמון.
4 מערבבים בקערית רוטב טריאקי, רוטב סויה, סילאן, מים, מלח ופלפל. שופכים על העוף והפירות ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 60-75 דקות, עד שהעוף מבושל היטב והרוטב מצטמצם ומקבל צבע שחום ויפה.
6 מפזרים גפרורי שקדים ומגישים.
סיר עוף חגיגי של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
** מומלץ להגיש עם אורז לבן.