אוכל
אוכל

עוגת תפוחים בציפוי פירורים

מתכון לעוגת תפוחים-פירורים שתציל את כל התפוחים המיותמים שנותרו בקערת הפירות שלכם, ותלווה באופן מושלם את הקפה הראשון (וגם השני והשלישי) של שבת בבוקר. רוצים פרווה? אין בעיה, גם זה אפשרי

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת תפוחים בציפוי פירורים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.8142reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפירורים:

  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • רבע כפית קינמון
  • 70 גרם חמאה קרה או 55 גרם שמן קוקוס קר

לעוגה:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • כפית ושני שליש אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 250 גרם (כוס ורבע) סוכר
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • רבע כפית מלח
  • 3 תפוחים בינוניים (רצוי גרני סמית)
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב או חלב סויה
  • 3 ביצים L
  • 2 כפות ברנדי (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1לפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת פירורי בצק ומעבירים למקרר.

2לעוגה: מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים סוכר, שקדים טחונים ומלח ומערבבים.

3קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של סנטימטר.

>> לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

4יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים, יוצקים פנימה שמן, חלב, ביצים, ברנדי ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים כך שיתפזרו בבלילה.

עוגת תפוחים בציפוי פירוריםעוגת תפוחים בציפוי פירורים|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ומקומחת ומפזרים מעל את הפירורים בשכבה אחידה. אופים 50-65 דקות, עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים וזוללים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il