אוכל
אוכל

תמרים ממולאים בשר טחון

השילוב בין בשר לפירות מיובשים תמיד עשה לנו את זה, והמתכון הזה מביא את ההתלהבות שלנו לשיא חדש: תמרים ממולאים בתערובת מהממת של בשר, נענע ופיסטוקים קצוצים, שמתבשלים ברוטב ריחני ועוברים השחמה סופית בתנור

|mako אוכל| פורסם07:27
תמרים ממולאים בבשר נענע ופיסטוקים (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.5109reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 30 תמרים

למילוי:

  • 300 גרם בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
  • 50 גרם שומן טלה (לא חובה)
  • רבע כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
  • 10 עלי נענע, קצוצים דק
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • קורט קינמון
  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן, חצוי ופרוס דק
  • 1 כרישה, חצויה ופרוסה דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • קורט קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1יוצרים חתך בסכין חדה לאורכו של כל תמר ומוציאים את הגלעין.

2מערבבים את כל מרכיבי המילוי, וממלאים את התמרים המגולענים.

3הרוטב: מטגנים את הבצל והכרישה בסיר רחב ונמוך שניתן להכניס לתנור, עד שהם מתקרמלים (כ-20 דקות על אש בינונית). מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.

4מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור מערבבים ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה.

5מכניסים את התמרים הממולאים לרוטב כשהפתח עם המילוי פונה כלפי מעלה. מבשלים שעה על אש נמוכה.

6מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הסיר פנימה להשחמה של 15-20 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il