
חלת דבש חגיגית לראש השנההיא מתוקה, היא עגולה והיא המיס יוניברס של החלות - בקיצור, לחלה הזאת יש את כל מה שצריך בשביל להפוך לכוכבת שולחן החג שלכם (ולא רק בראש השנה הקרוב)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
כשהכנתי את החלה הזאת לא היה לי מושג כמה יפה היא תצא מהתנור שלי. כך יצא שלמרות שאני חובבת קלאסיקות ידועה, הדבר הראשון שאמרתי כשהיא יצאה היה "את זו אני מכינה לשולחן החג שלנו". אני מארחת את כל המשפחה השנה, ואין לי ספק שהיא תככב על השולחן. היא מעט מתקתקה (אם רוצים יותר אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות סוכר), והיא כל כך יפה שאף אחד לא יישאר אדיש אליה. אפילו קצת חבל לאכול אותה מרוב שהיא יפה. המצרכים :לחלה אחת גדולה:
למילוי:
לציפוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, דבש ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים את השמן והביצה תוך כדי לישה. 2מוסיפים את המים – מתחילים עם כוס אחת וממשיכים להוסיף לאט לאט את היתרה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). 3לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד לקבלת בצק חלק אלסטי וגמיש, שנפרד מדופנות הקערה אבל נשאר מעט דבוק למרכז התחתית. פשוט מלכה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4משמנים את הקערה ומגלגלים את הבצק בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי (או לילה במקרר). 5מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 112 גרם). מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומניחים ל-20 דקות. הכדורים יתפחו מעט. 6טובלים מעט את היד בחמאה מומסת ופוחסים את הכדור למעין פיתה קטנה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. 7מרפדים תבנית 24 או 26 ס"מ בנייר אפייה, רצוי גם בשוליים. 8מסדרים את הפיתות הקטנות זו על זו באופן חופף לאורך הדופן של התבנית (ראו בסרטון). מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 35-40 דקות, או עד שהחלה תפוחה מאוד. 9מחממים תנור ל-175 מעלות. 10מברישים את החלה בביצה טרופה עם קפה ושמן ומפזרים שומשום. 11אופים את החלה 30 דקות, או עד שהיא שחומה למראה. חלה חגיגית לראש השנה. מלמעלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל כשאין ברירה אין ברירה|צילום: קרן אגם, mako אוכל12כשהחלה יוצאת מהתנור מערבבים מים ודבש בקערה ומברישים אותה בסירופ שהתקבל. מגישים טרי טרי. * המתכון עלה לראשונה לאתר ב-2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |