
גלילות דג סול במילוי חציליםמתלבטים מה להגיש כמנה ראשונה לשולחן החג שלכם? רוצים להפתיע את האורחים עם מנה יפה וטעימה? הגעתם למקום הנכון. גלילות הדג העסיסיות האלה מקבלות חיזוק משמעותי עם מרינדה נפלאה שמקפיצה את המנה הזו גבוהשף יצחק עיני|mako אוכל| פורסם11/04/1615:12 ![]() צילום: קובי קואנקס, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):
לגלילות הדגים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מחממים את שמן הזית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והחצילים, ומטגנים כ-3 דקות בחום גבוה. 3מוסיפים את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות עד שהנוזלים מתחילים להתאדות. 4מוסיפים את פירורי הלחם, ומתבלים עם חצי כפית של פלפל שאטה, וכפית יפה של כל אחד משאר התבלינים. 5טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך, מורידים מהאש, ומחכים שהמלית תתקרר ויהיה אפשר לעבוד איתה. 6לאחר הקירור לוקחים חתיכת פילה דג, יוצקים במרכזו כף גדושה מהמלית, ומגלגלים לצורת רול (כדי שהגליל לא יאבד צורה בזמן הבישול, סוגרים כל יחידה עם קיסם). 8מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את גלילות הדגים. 9מכינים את הרוטב: שמים בקערה את הכוסברה, הפטרוזיליה, החרדל, השום הכתוש, המלח, הפלפל, שמן הזית והבצל הקצוץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 10יוצקים את הרוטב על הדגים המגולגלים, ועוטפים את התבנית בנייר כסף. 11מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות. 12לאחר 15 דקות מסירים את נייר הכסף, אופים עוד כ-10 דקות עד להשחמת הדג, ומגישים חם. * המתכון באדיבות השף יצחק עיני מחברתISS Catering Services ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |