אוכל
אוכל

קציצות פרסה

קציצות כרישה פשוטות, מהירות וטעימות - לא לצמחוניים בלבד

|mako אוכל| פורסם10:31
קציצות פרסה (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.5481reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 4 גבעולי פרסה (החלק הלבן)
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 ביצה
  • מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קורט פלפל אנגלי
  • כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)
  • פירורי לחם (אם צריך)
  • חצי כוס שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1מנקים היטב את גבעולי הפרסה וחותכים לפרוסות בקוטר 2 ס"מ. מבשלים בסיר עם הרבה מים כ-20 דקות אחרי רתיחה.

מתכונים לראש השנה

2במקביל מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה.

3מסננים את הפרסה, מצננים וסוחטים טוב טוב.

4טוחנים את הפרסה במעבד מזון. קולפים את תפוח האדמה ומוסיפים למעבד המזון.

5מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואבקת מרק (לא חובה). אם התערובת דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם.

6מכינים קציצות ומטגנים בשמן זית. מגישים עם לימון בצד.

המתכון פורסם לראשונה ב-2010

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il