
טורט אננס וקצפת בטעם של ילדותביס אחד מהעוגה המהממת הזאת ישלח אתכם למסע בזמן היישר לשנות השמונים. שלוש שכבות של עוגה ספוגת טעמי אננס וקרם חלומי - רק לקחת ביס ולטבוע בנוסטלגיהענבל לביא|mako אוכל| פורסם26/04/1807:20 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לטורט:
למילוי אננס וקצפת:
לעיטור:
אופן ההכנה:1לטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם קורט מלח וסוכר בהדרגה במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה מאוד. 2מוציאים את הקערה, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים בהדרגה חמאה מומסת ומצוננת ומקפלים רק עד לקבלת תערובת חלקה. 3יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בדפנות ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב עמוק. מכבים את התנור ומצננים את העוגה 10-15 דקות בתוך התנור הכבוי. מעבירים לצינון מלא בטמפרטורת החדר. 4למילוי אננס וקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. 5פורסים את הטורט ל-3 שכבות בעזרת סכין משוננת, ומניחים פרוסה ראשונה על צלחת הגשה. 6מברישים בנדיבות את הטורט בסירופ מקופסת האננס ומשטחים מעל כרבע מכמות הקצפת. שומרים מעט מחתיכות האננס בצד לעיטור העוגה ומפזרים מחצית מהכמות שנותרה על שכבת הקצפת. 7מהדקים קלות את האננס לתוך הקרם, מכסים בשכבת טורט נוספת וחוזרים על הפעולות. סוגרים בשכבת טורט אחרונה, מברישים בסירופ ומצפים את העוגה כולה בקצפת. מעבירים לקירור לכמה שעות לפחות ורצוי למשך הלילה. 8לעיטור: מחממים מחבת טפלון בינונית ללא שמן, מוסיפים את הקוקוס הטחון וקולים דקה-שתיים תוך ערבוב עד שהקוקוס משחים מכל הצדדים. מצננים היטב ומהדקים לדופנות העוגה. 9מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את העוגה מסביב. מקשטים בחתיכות האננס ששמרנו בצד. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בעוגה ב-3 כפות שמן ואת השמנת המתוקה בקצפת צמחית. טורט אננס וקצפת בטעם של ילדות|צילום: ענבל לביא, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |