
לחמניות מתוקות בזיגוג דבשראש השנה מתקשר אצלנו, איך לא, לפחמימות ודבש. נטלי לוין חיברה בצורה מופלאה בין השניים והכינה לחמניות רכות ואווריריות כמו ענן עם זיגוג של דבש. אפשר להכין מהן חלה נתלשת ואפשר גם להכין לחמניות בודדותנטלי לוין|mako אוכל| פורסם08/09/1509:37 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
אחד הדברים הכי כיפיים בלחמניות הוא העובדה שאפשר לגוון אותן בלי סוף עם תוספות לפי הטעם האישי. הלחמניות הבאות מתאימות בדיוק לעונת החגים הבאה עלינו לטובה – הן רכות ואווריריות במרקם של ענן, מתוקות ומדיפות ריח חגיגי של דבש, והן פשוט נפלאות כמאפה שמרים אישי שפותחים איתו את סוף השבוע. אתם מוכרחים לנסות. המצרכים (12 מנות):לבצק:
בנוסף:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, דבש, שמן, מים ומלח, ולשים במשך 10-12 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים. 4מגלגלים כל חלק ללחמנייה הדוקה ומניחים בתוך תבנית משומנת במרווחים. אם רוצים, אפשר לצופף אותן מעט בתבנית קטנה יותר, ואז הן יתחברו זו לזו במהלך האפייה לסוג של "חלת תלישות". 5מכסים את התבנית ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. 7מברישים את הלחמניות התפוחות במעט ביצה טרופה בעדינות ובוזקים סוכר גבישי. 8אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. 9זיגוג: בקערה קטנה מערבבים יחד דבש ומים רותחים. מברישים את הלחמניות בעדינות בדבש ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> בפעם הקודמת הכנו עוגת דבש עם שקדים ולימון>> לכל המתכונים לראש השנה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |