
סטיקי טופי פודינגאחת העוגות הכי טעימות שיש, גם למי שלא אוהב תמרים. למעשה, מי שלא תגידו לו שמדובר בעוגת תמרים כנראה בחיים לא ינחש. איכשהו יצא שאנשים לא מכירים מספיק את העוגה הזאת, והתפקיד שלנו הוא לגרום לזה להשתנות![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית פיירקס 20*30 ס"מ:
לרוטב טופי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. התבנית תחוסל כהרף עין|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל2מחממים בקלחת תמרים, מים ואבקת סודה לשתייה. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומשאירים בצד כ-10 דקות, עד שהתמרים מתרככים. מעבירים את התמרים עם המים למעבד מזון ומעבדים למחית. 3מקרימים במיקסר עם וו הקצפה חמאה, סוכר חום וסילאן. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את מחית התמרים ומערבבים רק עד איחוד. 5משמנים את התבנית בחמאה. מוזגים את בלילת העוגה, משטחים ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה. היזהרו מאפיית יתר. 6בינתיים מכינים את רוטב הטופי: מחממים בקלחת על להבה נמוכה (תוך ערבוב) חמאה, סוכר חום וסילאן. כשהסוכר נמס מוסיפים שמנת מתוקה, טורפים ומביאים שוב לרתיחה. 7חותכים את העוגה לקוביות ומוזגים עליה שני שליש מרוטב הטופי (לא חובה, אפשר למזוג רוטב רק בהגשה). בעזרת פאלטה או כף משטחים את הרוטב כך שיגיע לכל חלקי העוגה. מניחים בצד לצינון והתייצבות. 8מגישים עם שאר הרוטב. לבלוג של עדי -עדיקוש סטיקי טופי פודינג. אל תפספסו אותה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל_OBJ** מומלץ להגיש עם גלידה וקצפת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |