אוכל
אוכל

שקדים וקשיו בדבש וסרירצ'ה

נשנוש חריף ומתוק שהכי כיף להכניס אותו לצנצנות ולתת אותו כמתנה לראש השנה. עוד אופציה: להכין לעצמכם ולאכול הכל לבד. אנחנו לא שופטים

|mako אוכל| פורסם15:07
שקדים וקשיו בדבש וסרירצ'ה (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

רוטב הסרירצ'ה הוא התמכרות יחסית חדשה של העולם המערבי. הרוטב התאילנדי החריף הפך לכזה להיט בקליפורניה שאימת סגירת המפעל שלו גרמה לפאניקה רבתי ואנשים צבאו על המרכולים ורכשו לעצמם מלאים לשעת חירום. בארץ, הרוטב הזה פחות תפס, אבל עדיין אפשר למצוא אותו במכולות אסייתיות ואפילו בסופרים מצוידים. הוא עשוי מפלפלי צ'ילי, חומץ, שום, סוכר ומלח וממכר ברמות שקשה לתאר. אגב, אמורים להגות את שמו "סירצ'ה", אבל אף אחד לא באמת עושה את זה.

המצרכים :

  • 500 גרם (4 כוסות) שקדים, אגוזים או תערובת (השתמשתי בשקדים וקשיו)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כפות (ומעלה) של רוטב סרירצ'ה חריף
  • 1/2 כפית מלח, ועוד לפיזור אחרי האפייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2מערבבים בקערה את השמן, הדבש, הסרירצ'ה וחצי כפית המלח עד שמתקבלת תערובת אחידה. כדאי לשפוך קצת מהשמן אל תוך כוס המדידה ולהטות אותה, כך שכל צדדיה יהיו מרוחים בשמן - זה יעזור לדבש להישפך בקלות החוצה מבלי להידבק לדופנות הכוס.

3מוסיפים את השקדים או האגוזים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. משטחים לשכבה אחידה.

4אופים 20 דקות ומערבבים באמצע האפייה פעם אחת. מוציאים מהתנור, מפזרים קורט מלח על כל התערובת ומניחים בצד להתקררות. השקדים והאגוזים האפויים יהיו פריכים רק אחרי הקירור. מפרקים את התערובת הדביקה לגושים קטנים יותר (אפשר אפילו לשבור אותם לחלקים קטנים). שומרים בצנצנת או בקופסה אטומה.

כמה הערות חשובות:

* אפשר להחליף את הסרירצ'ה בטבסקו, אבל תתקבל תוצאה מעט חמוצה יותר.

* 2 כפות של רוטב סרירצ'ה נותנות תוצאה חרפרפה (mild). מי שממש אוהב חריף, יכול להשתמש גם ברבע כוס של סרירצ'ה. כדאי לטעום את התערובת הנוזלית לפני שמוסיפים אליה את האגוזים, כדי לראות אם זה מספיק חריף לטעמכם.

* לא מומלץ להשאיר את התערובת בתנור מעל 20 דקות, הדבש עלול להישרף. שימו לב בדקות האפייה האחרונות שהוא לא מתכהה יתר על המידה.

* המתכון מבוסס עלהמתכון הזה.

>> בפעם הקודמת הכנו קסדייה בטטה וגבינות
>> לכל המתכונים לראש השנה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il