אוכל
אוכל

חיתוכיות תפוחים עם טופי קרמל מלוח

מה קורה כשפוגשים בתבנית שכבה של בצק פריך, עליה תפוחים מקורמלים, עליהם קראמבל ולסיום סיומת רוטב קרמל מטריף? אנחנו יודעים, זה נשמע מורכב, אבל וואו – זה כל כך שווה את זה!

|mako| פורסם09:21
Rating:4.441reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס (תבנית מרובעת בגודל 20×20):

  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • רבע כוס סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס קמח לבן

למילוי תפוחים:

  • 2 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים דק (עובי של כחצי ס"מ)
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון טחון

לקראמבל:

  • חצי כוס שיבולת שועל גרוסה להכנה מהירה (קוואקר)
  • שליש כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כוס קמח לבן
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לרוטב טופי קרמל מלוח:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • חצי כוס שמנת מתוקה (לפחות 30% שומן)
  • חצי כפית מלח גס (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:

עוד קינוחים לראש השנה

עוד עוגות תפוחים לראש השנה

כל המתכונים לראש השנה

1מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (משאירים שוליים בולטים, כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה המוכנה).

2מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית באופן אחיד. אופים 15 דקות, ומוציאים.

3מכינים את מילוי התפוחים: מערבבים בקערה גדולה את פרוסות התפוחים עם קמח, סוכר וקינמון עד שכל התפוחים מצופים. מניחים בצד.

4מכינים קראמבל: מערבבים בקערה בינונית שיבולת שועל, סוכר חום, קינמון וקמח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפוררים בידיים או עם מזלג עד שמתקבלים פירורים גסים.

5מעלים את חום התנור ל-175 מעלות.

6הרכבת העוגה: מסדרים את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה וצפופה על הבסיס האפוי. מפזרים מעל את פירורי הקראמבל. אופים 35-40 דקות עד הזהבה.

7מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר לפחות 20 דקות, ומעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות.

8בינתיים מכינים רוטב קרמל מלוח: מפזרים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה, ומחממים על להבה בינונית. לא מערבבים אלא רק מנענעים את הסיר בעדינות, עד שהסוכר נמס לגמרי והופך לנוזל. נזהרים לא לשרוף – ברגע שהסוכר שמקבל צבע קרמלי ממשיכים לשלב הבא. מוסיפים את החמאה בזהירות רבה (הקרמל יבעבע חזק מאוד), ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת. מוזגים פנימה את השמנת (שוב, הקרמל ישתולל) ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מוסיפים את המלח, מערבבים וטועמים.

9חותכים את העוגה ל-12-16 חיתוכיות, מזלפים קרמל ומגישים.

** החיתוכיות טעימות חמות, בטמפרטורת החדר או קרות מהמקרר.

חיתוכיות תפוחים. הבצקחיתוכיות תפוחים. הבצק|צילום: יעל קצב, mako אוכלקומה שנייה: התפוחיםקומה שנייה: התפוחים|צילום: יעל קצב, mako אוכלקומה שלישית: קראמבלקומה שלישית: קראמבל|צילום: יעל קצב, mako אוכלנשאר רק הקרמלנשאר רק הקרמל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il