
המצרכים :לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-22 ס"מ:
לשימון:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן. 2מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. 3בקערה אחרת מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את תמצית הווניל, הדבש או הסילאן והמים עד לקבלת תערובת אחידה. 4מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. 5יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. 6מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. כשהעוגה קרה לחלוטין, בוזקים עליה אבקת סוכר. * שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה The Natural Gourmet Institute שבניו יורק, והתמחתה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון. כיום היא כותבת מדור ללא גלוטן במגזין מנטה, מרצה בבתי ספר קולינאריים, מעבירה סדנאות בישול ואפייה בריאה ובעלת סטודיו קולינרי המעניק שירותי יעוץ וליווי לחיים בריאים יותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |