אוכל
אוכל

עוגת דבש לחה

עוגת דבש עסיסית וטעימה, שמכינים עם קונפיטורת משמש. נשאר רק להעמיד קומקום

|יד מרדכי| פורסם12:03
עוגת דבש לחה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:2.9109reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ:

  • 1 כוס דבש
  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר חום
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • 4 כפות קונפיטורת משמש, מעורבבות עם 4\3 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כוסות קמח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק

לסירופ:

  • 2 כפות קונפיטורת משמש
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1משמנים ומקמחים היטב את התבנית.

2מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר ידני בקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.

3מוסיפים את שמן הזית בזילוף עדין תוך כדי הקצפה. כשהוא נספג מוסיפים את הקונפיטורה המדוללת ותמצית הווניל.

4מנפים יחד את הקמח והסודה לשתייה (לא חייבים נפה. אפשר להסתפק בניפוי במסננת). מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בבת אחת את הקמח ואבקת השקדים. מקציפים רק עד שהכל אחיד. מחממים תנור ל-175 מעלות.

5שופכים את התערובת לתבנית ואופים 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים על אש קטנה את הקונפיטורה והמים, ומסננים.

6מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן אפשר לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.

>> הנה עוד המון מתכונים לעוגות דבש

>> וכל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il