אוכל
אוכל

עוגת דבש בחושה

עוגת דבש שהיא למעשה לחם תבלינים צרפתי, שדורשת ערבוב בלבד: קודם את הרטובים, אחר כך את היבשים - ואז כולם ביחד והיידה לתנור. מספיק פשוט בשבילנו

|דן גורמה| פורסם11:54
לחם תבלינים (צילום: אנטולי מיכאלו, דן גורמה)
צילום: אנטולי מיכאלו, דן גורמה
Rating:3.670reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס דבש
  • 30 גרם חמאה
  • כוס ושלושת רבעי קמח
  • כפית תערובת תבלינים (ראו בהמשך)
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקית וחצי אבקת אפייה
  • 3 ביצים

לתערובת תבלינים:

  • 2 כפות קינמון
  • כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי תערובת התבלינים ושומרים בצנצנת זכוכית סגורה היטב.

2מחממים את השמנת, הדבש והחמאה בסיר על להבה נמוכה.

3בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, תערובת התבלינים, הסוכר ואבקת האפייה.

4מעבירים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

5מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שכל הביצים נבלעות בתערובת.

6יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

7אופים ב-160-170 מעלות 35-40 דקות.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא ראש מגמת קונדיטוריה בדן גורמה.

>> כל עוגות הדבש

>> מתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il