אוכל
אוכל

לחם דבש ותפוחים

יש כל כך הרבה סיבות להכין את הלחם-עוגה הזה, שאנחנו לא יודעים מאיפה להתחיל. יש בו קמח מלא, אין בו שומן אלא רק רסק תפוחים, והוא בעיקר עובד ממש ממש טוב כארוחת בוקר, לצד כוס קפה

|mako אוכל| פורסם06:46
לחם דבש ותפוחים (צילום: מור כהן, mako אוכל)
צילום: מור כהן, mako אוכל
Rating:3.533reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בתקופה הזו של השנה, כל הארץ תפוחים. כלומר תפוחים ודבש. אז הפעם גם אני, במקום לנסות לחדש ולגוון, הלכתי על הקלאסיקה. זו כנראה לא הולכת להיות העוגה שתכינו לערב החג, אבל אם בא לכם להכין משהו זריז וקליל ועדיין להרגיש חגיגיים – זו העוגה בשבילכם: לחם דבש ותפוחים.

למה "לחם" ולא "עוגת דבש"? קודם כל, כי התבססתי על לחם הבננות הקבוע שלי. חוץ מזה, אם נתייחס למאפה הזה כאל לחם ולא כעוגה, הוא אוטומטית הופך להיות ארוחת בוקר לגיטימית. החלק של הדבש די ברור, ושימו לב שהמתכון לא מכיל סוכר; כל המתיקות מגיעה מהדבש. אז אפילו אפשר לקרוא לזה בריא.

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק אחת:

  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (180 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 תפוח (רצוי ירוק וחמצמץ)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

2מערבבים דבש, רסק תפוחים וביצים בקערה בינונית. מוסיפים שני סוגי קמח, סודה, אבקת אפייה, תבלינים ומלח. מערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה.

3קולפים וחותכים חצי תפוח לקוביות. מוסיפים לבלילה ומערבבים עד להיטמעותה. יוצקים את הבלילה לתבנית.

4פורסים את שאר התפוח לטבעות דקות. מסדרים את פרוסות התפוחים על הבלילה ואופים 45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט לפני החיתוך.

הערות:

* אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות. אם אתם לא אוהבים ג'ינג'ר, השמיטו אותו. אם אתם משוגעים על קינמון, שימו כפית שלמה.

* העוגה יוצאת מעט דחוסה וכבדה. מי שרוצה להקליל אותה קצת יכול להשתמש רק בקמח לבן.

* סוד קטן: לא חייבים לקלף את התפוח. אני, באופן אישי, אוהבת להשאיר את הקליפה.

>> כל המתכונים לראש השנה

עוגיות שכל מארחת תשמח לקבל

מתכוני עוף לראש השנה

מתכוני ראש השנה לילדים

מתכונים דיאטטיים לראש השנה

מתכונים של מיקי שמו לראש השנה

מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה

מתכוני דגים לראש השנה

מתכוני קינוחים לראש השנה

מתכונים: קינוחים פרווה

מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו

מתכונים של אבי לוי לראש השנה

מתכונים של אביב משה לראש השנה

מתכונים לארוחת חג זולה

מתכוני עדות לראש השנה

מתכונים טבעוניים לראש השנה

ארוחת חג שכל אחד יכול להכין

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il