אוכל
אוכל

עוגת דבש עם תפוחי עץ

מתכון לעוגה יפה ומתוקה

|רולדין| פורסם14:19
פאי תפוחים בדבש של רולדין (צילום: חגית גורן , רולדין)
צילום: חגית גורן , רולדין
Rating:4.452reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 150 גרם סוכר (4\3 כוס)

  • 230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
  • 1 כפית שטוחה אבקת קקאו
  • 1 כף סודה לשתייה
  • 150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
  • 4 כפות דבש
  • 2 ביצים XL
  • 4 כפות ריבת תות
  • 1 כפית שטוחה ציפורן
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )

לציפוי:

  • 3 תפוחי גרנד סמית בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-165 מעלות.

2מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.

3מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.

4טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.

5מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.

6יוצקים לתבנית.

7חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה.

8חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה.

9אופים במשך 45-50 דקות. מוציאים ומצננים כ-30 דקות ומצפים בשכבה דקה של דבש.

10מצננים שוב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il