אוכל
אוכל

עוגת דבש עשירה

מתכון משובח במיוחד לעוגת דבש עשירה, נימוחה, עסיסית וטעימה להפליא

|שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת| פורסם13:17
עוגת דבש של שרון & רנה (צילום: רותם אזולאי, שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת)
צילום: רותם אזולאי, שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת
Rating:4.5138reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית אינגליש קייק

לעוגה

  • 180 גרם דבש

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 75 גרם (בערך 1/3 כוס) שמן
  • 2 ביצים
  • 140 גרם (1 כוס) קמח תופח
  • קמצוץ ציפורן
  • קמצוץ מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 50 גרם (2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס תה חזק
  • 1 תפוח קטן קלוף ומגורר דק

אופן ההכנה:

1בוחשים יחד (רצוי בקערת מערבל) דבש, סוכר, שמן וביצים.

2בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם התבלינים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. (התבלינים מעשירים מאוד את טעמה של העוגה אבל מי שלא אוהב תבלין כזה או אחר – יכול בהחלט לוותר ועדיין תתקבל עוגה מצויינת!)

3מוסיפים את התה, התפוח המגורר והאגוזים ומערבבים מעט עד שהאגוזים והתפוח מפוזרים בתערובת באופן אחיד.

4מחממים תנור ל-175 מעלות.

5יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת. (לעוגה בתבנית עגולה עם חור – יש לכפול את הכמויות).

5אופים כשעה בתנור שחומם מראש.

6מצננים, מחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה חגיגית ומגישים.

* טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש). אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il