אוכל
אוכל
אוזני המן ללא סוכר

עוגת אוזני המן: חיתוכיות פרג

לא בא לכם להכין את אוזני ההמן אחת אחת? המתכון הזה אפילו חוסך לכם להכין את הבצק: משתמשים בבצק קנוי, מכינים מלית פרג ומקנחים בשכבת פירורים קלה להכנה

|השף הלבן, תנובה| פורסם19:47
חיתוכיות פרג (צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה)
צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה
Rating:520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת בצק פריך למאפים מתוקים

לשטרויזל:

  • ½ כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כפית וניל
  • 50 גרם חמאה, רכה

למילוי הפרג:

  • 50 גרם חמאה
  • כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • ½1 כוסות זרעוני פרג, טחון סמוך למועד האפייה
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 40/30 ס"מ.

2בקערה נקייה, מניחים קמח, מלח, סוכר ווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. מניחים בצד.

3מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומשאירים שוליים גבוהים. בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, כ-12 דקות.

4בסיר קטן, מניחים חמאה, חלב, סוכר, דבש ומלח ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר התמוסס כולו והתערובת חלקה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון והפרג הטחון. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי ערבוב ומניחים בצד להתקרר.

5יוצקים שכבה אחידה של מילוי הפרג מעל הבצק הפריך ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים בתנור עד שהתערובת מבעבעת והשטרויזל מזהיב, כ-40 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il