
המצרכים :
לשטרויזל:
למילוי הפרג:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 40/30 ס"מ. 2בקערה נקייה, מניחים קמח, מלח, סוכר ווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. מניחים בצד. 3מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומשאירים שוליים גבוהים. בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, כ-12 דקות. 4בסיר קטן, מניחים חמאה, חלב, סוכר, דבש ומלח ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר התמוסס כולו והתערובת חלקה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון והפרג הטחון. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי ערבוב ומניחים בצד להתקרר. 5יוצקים שכבה אחידה של מילוי הפרג מעל הבצק הפריך ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים בתנור עד שהתערובת מבעבעת והשטרויזל מזהיב, כ-40 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |