
בורקס המן עם בשר וחציליםגם השנה פורים יוצא בסוף השבוע; דמיינו כמה נחמד יהיה להגיש לארוחת שישי את בורקס הבשר הטעים הזה, שיכניס אותנו בטיל לאווירת החג![]() צילום: יעל קצב, mako אוכל |
המצרכים :לכ-24 אוזניים:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מתחילים עם החציל למלית: מחממים תנור לחום המקסימלי (בדרך כלל 250 מעלות). דוקרים את החציל במזלג ומניחים אותו על נייר אפייה על תחתית התנור. צולים 20 דקות, עד שהוא מתרכך. 2פותחים את החציל ומרוקנים את בשרו לקערה. 3מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור של הבשר בעזרת כף עץ. 4מוסיפים למחבת את בשר החציל, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים למחבת להצטנן 20 דקות לפחות (אם הבשר יהיה חם זה עלול להמס את הבצק). 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים יחסית גדולים בעזרת רינג או כוס. 7ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מתערובת הבשר, וסוגרים לצורת משולש (כלומר, אוזן המן). 8מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ואופים 20 דקות, או עד שמזהיב. ** מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות חריף. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים בורקס המן בשרי|צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |