אוכל
אוכל
אוזני המן ללא סוכר

בורקס המן עם בשר וחצילים

גם השנה פורים יוצא בסוף השבוע; דמיינו כמה נחמד יהיה להגיש לארוחת שישי את בורקס הבשר הטעים הזה, שיכניס אותנו בטיל לאווירת החג

|mako אוכל| פורסם07:16
בורקס המן עם בשר וחצילים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל
Rating:4.830reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לכ-24 אוזניים:

  • קילו בצק עלים מופשר
  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 חציל
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ לקוביות
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • רבע כפית צ'ילי גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום שחור ו/או שומשום לבן

להגשה:

  • טחינה
  • סלט עגבניות חריף

אופן ההכנה:

1מתחילים עם החציל למלית: מחממים תנור לחום המקסימלי (בדרך כלל 250 מעלות). דוקרים את החציל במזלג ומניחים אותו על נייר אפייה על תחתית התנור. צולים 20 דקות, עד שהוא מתרכך.

2פותחים את החציל ומרוקנים את בשרו לקערה.

כל המתכונים לפורים

מתכונים לאוזני המן

3מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור של הבשר בעזרת כף עץ.

4מוסיפים למחבת את בשר החציל, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים למחבת להצטנן 20 דקות לפחות (אם הבשר יהיה חם זה עלול להמס את הבצק).

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים יחסית גדולים בעזרת רינג או כוס.

7ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מתערובת הבשר, וסוגרים לצורת משולש (כלומר, אוזן המן).

8מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ואופים 20 דקות, או עד שמזהיב.

** מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות חריף.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בורקס המן בשריבורקס המן בשרי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il