אוכל
אוכל
אוזני המן ללא סוכר

אוזני המן שומשום של יהודה עמר

אנחנו יודעים, פורים עוד שנייה מתפנה, אבל עשו טובה - אל תיתנו לו לחלוף מבלי שנתתם צ'אנס למתכון המגניב הזה של זוכה "מאסטר שף". מה כל כך מגניב בו? במילה אחת - שומשום. בשתי מילים: המון שומשום!

|mako אוכל| פורסם08:33
אוזני המן שומשום של יהודה עמר (צילום: יהודה עמר, mako אוכל)
צילום: יהודה עמר, mako אוכל
Rating:4.940reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 3 כוסות חד פעמיות של שומשום
  • כוס וחצי חד פעמית קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס חד פעמית שמן
  • חצי כוס חד פעמית מים פושרים

למילוי:

  • ממרח חלבה

לסירופ:

  • 1 כוס חד פעמית סוכר
  • 2 כוסות חד פעמיות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק כ-5 דקות. אוספים את הבצק בידיים, מאחדים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתכונים לפורים

3מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי 5 מ"מ.

4קורצים עיגולים, מניחים מעט ממרח חלבה באמצע כל עיגול וסוגרים למשולשים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5אופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים.

6סירופ: מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ נוזלי ואחיד ומוסיפים את מיץ הלימון. מוזגים על אוזני ההמן מיד כשהן יוצאות מהתנור, מצננים מעט ומגישים.

תגיות:פורים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il