
אם פעם בשביל להכין אוזני המן ללא גלוטן היה צריך להצטייד בשלל מרכיבים עם שמות מלחיצים כמוקסנטאן גם, או לכל הפחות לערבב כמה סוגי קמחים שרוב המרכולים לא שמעו עליהם מעולם - היום החיים של הרגישים לגלוטן (קצת) פחות מורכבים, והם יכולים להצטייד כמעט בכל סופר בקמח ללא גלוטן שמחליף קמח רגיל ביחס של 1:1. למתכון הזה תצטרכו את הגרסה הפשוטה ביותר - קמח ללא גלוטן רב תכליתי. המצרכים :לכ-30 אוזני המן:
למילוי:
אופן ההכנה:1טוחנים במעבד מזון את הקמח, הסוכר וקורט מלח. 2מוסיפים קוביות חמאה ותמצית וניל ומעבדים עד לקבלת פירורים. 3מוסיפים את החלמונים וכף של חלב קר וממשיכים לעבד, רק עד שמתקבל כדור בצק. אם הבצק לא מתגבש מוסיפים עוד כף חלב בכל פעם. 4עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים לפיתה עבה ומעבירים למקרר לשעה. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6מחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד משאירים במקרר ואת השני מרדדים על משטח מקומח היטב (בקמח ללא גלוטן כמובן) לעובי 4-5 מ"מ. 7קורצים עיגולים ומניחים כפית מהמלית במרכז על עיגול. מקפלים לצורת אוזן המן ומהדקים מעט את השוליים. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק. 8מסדרים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה קלה. 9מצננים לגמרי ואם רוצים מקשטים באבקת סוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |