
עוגיות ריבה עם טריק שחוסך חצי מהעבודהכמה שאנחנו אוהבים עוגיות ריבה - עוגיות הסנדוויץ' האלה שהן בדרך כלל בצורת פרח, עם השכבה היפה של הריבה האדומה - ככה אנחנו מתעצלים להכין כאלה בבית. עכשיו מצאנו דרך לתקתק אותן קל ומהר, ואנחנו בהתרגשות שיא![]() צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |
המצרכים :לבצק (20-25 עוגיות):
למילוי וקישוט:
אופן ההכנה:1לשים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. 2יוצרים מהבצק צורת גליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-15-25 דקות. עוגיות ריבה בצורת לב|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako קצת אבקת סוכר|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako3מחממים תנור ל-170 מעלות. 4מכדררים מהבצק הקר כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5לוחצים בעזרת קצה של כף או מזלג על הבצק ליצירת שקע בצורת לב (או משולש, אם רוצים שיזכיר אוזן המן). השקע צריך להיות עמוק יחסית, כדי שיהיה אפשר להכניס כמות יפה של ריבה. יצירת הלב|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako6מחממים 2-3 כפות ריבה במיקרו 20 שניות, שתתרכך. מזלפים ריבה לשקעים שיצרנו ואופים 10-12 דקות. 7כשהעוגיות יוצאות מהתנור ניתן לזלף שכבה נוספת של ריבה ולפזר מעל אבקת סוכר. ** אפשרות נוספת היא לאפות את העוגיות עם השקעים ללא ריבה, לפזר אבקת סוכר ורק אז, כשהעוגיות מוכנות לגמרי, למלא אותן בריבה. ** אפשר להחליף את הריבה בשוקולד או בכל ממרח שאוהבים. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |