1. אלפחורס הן אחלה עוגיות, אנחנו האחרונים שנזלזל, אבל אלפחורס מצופות שוקולד, כמו שאפשר לקנות רק במחיר מופקע ארוזות אחת אחת? זה כבר משלוח מנות מרשים ביותר.

למתכון: אלפחורס הוואנה בציפוי שוקולד

>> וכמובן: מתכונים לאוזני המן

שבלולי שמרים שוקולד מריר ושקדים (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
שבלולי שמרים שוקולד מריר ושקדים | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

2. אפשר להביא עוגה בתור משלוח מנות, ובלבד שתהיה כזו שמכבדת את עצמה (את העוגות הבחושות הפשוטות, נגיד, טעימות ככל שיהיו, נשאיר מחוץ לכתבה הזאת). אז העוגה הזו מכבדת את עצמה באבו-אבוה: שושני שמרים שחברו לעוגה אחת שהכי כיף לאכול בתלישה, עם שוקולד מריר ושקדים, כלומר - בסטייל.

למתכון: שבלולי שמרים עם שוקולד מריר ושקדים

כדורי בצק בקרמל (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים)
כדורי בצק בקרמל | צילום: אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים

3. הממתק הזה אומנם רחוק מלהיות פנסי, אבל הוא כל כך ממכר, וכל כך טעים, וכל כך כל כך עושה שמח בלב שפשוט אין ברירה. כדורי בצק מקרומלים, כמו אצל הסבתא המרוקאית שאולי מעולם לא הייתה לכם.

למתכון: כדורי בצק בקרמל

עוגת וניל בחושה בציפוי שקדים וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
עוגת וניל בחושה בציפוי שקדים וסוכר חום | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

4. נכון, אמרנו שלא יהיו כאן עוגות בחושות, אבל כאן לא מדובר בסתם עוגה בחושה אלא בכזו במסווה. רוצה לומר, מבחינת השקעה אתם מכינים עוגה בחושה, מבחינת אפקט - כאילו הבאתם מינימום פלורנטינים, והכל בזכות ציפוי השקדים המהמם.

למתכון: עוגת וניל בחושה בציפוי שקדים וסוכר חום

סברינה, שוגר דדיז (צילום: גיל פינקלשטיין, שוגר דדיז)
סברינה | צילום: גיל פינקלשטיין, שוגר דדיז

5. סברינות. כמה מהמם זה להתייצב בפתח ביתו של אדם עם מגש מלא סברינות - או אפילו עם אחת, מלכותית ויפה? אנחנו חושבים שמדובר במחווה מדהימה, גם אם אחר כך צריך למצוא מי יחסל את כל המגש הזה (אגב, תמיד נשמח לעזור).

למתכון לסברינות

פאי תפוחים ואגסים גבוה במיוחד (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
פאי תפוחים ואגסים גבוה במיוחד | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

6. פאי הוא תמיד מרשים, כי הוא מורכב משכבות, שהעליונה שבהן בדרך כלל גם מושקעת באופן יחסי. מצד שני, פאי זה דבר נמוך, ומשלוח מנות לא מסתדר לנו עם נמוך. אז מה עושים? מכינים פאי גבוה! זה אומר שהוא הרבה יותר מרשים, וגם שיש בו הרבה יותר מילוי (במקרה הזה של תפוחים ואגסים) - שני אלמנטים שלנו לפחות עושים את זה לגמרי.

למתכון: פאי גבוה ומרשים במיוחד

עוגיות מנדיאנט (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
עוגיות מנדיאנט | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

7. כן, מדובר בעוגיות, אבל איזה עושר מופלא נושאת על גבה כל עוגייה ועוגייה! עוגיות חמאה פריכות, עליהן שוקולד, עליו פירות יבשים - אם זה לא מרשים בעיניכם אנחנו כבר לא יודעים מה כן.

למתכון: עוגיות מנדיאנט אגוזים

עוגת ביסקוויטים קונפטי (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
עוגת ביסקוויטים קונפטי | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

8. כאן אנחנו פונים למאותגרים אפייתית שבכם (אגב, הרכבנו בשבילכם משלוח מנות שלם) עם הצעה שאי אפשר לסרב לה. רוצים לפנק מישהו בתבנית מעשה ידיכם? אין בעיה, אנחנו מרשים לכם להכין עוגת ביסקוויטים - אבל שתהיה מקושטת ופורימית. עשינו עסק?

למתכון: עוגת ביסקוויטים קונפטי

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

9. כן, מדובר בעוגיות, אבל אתם חייבים להודות שכל עוגייה כזו היא עולם ומלואו, או לפחות כמו עוגה קטנה. ככה זה כשטומנים בעוגיות השוקולד צ'יפס מלית של עוגת גבינה. חגיגי בשיגעון, טעים בטירוף.

למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה

עוגת רוגלך במילוי לוטוס (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
עוגת רוגלך במילוי לוטוס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

10. האם חשבתם פעם לאפות את הרוגלך שלכם כקבוצה, ולא כמאפים בודדים? קרן אגם חשבה, ויצא לה כל כך יפה, שאנחנו לגמרי מתכוונים לנסות את זה גם. ואגב, כאן הרוגלך ממולאים בממרח לוטוס - אתם מוזמנים ללכת על המלית השגרתית (כלומר, אם אתם אנשים שגרתיים).

למתכון: עוגת רוגלך