מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שוגר דדיז

סברינה כמו בקונדיטוריה

הסברינות שבתמונה לא צולמו בקונדיטוריה וגם לא בביתה של איזו סבתא שמכינה כאלה עשרות שנים. הכינו אותן אנשים כמונו וכמוכם, ותראו איך יופי יצא! בקיצור, מתברר שהמחווה הכי מרגשת לאייטיז בכלל לא מסובכת להכנה

|שוגר דדיז| פורסם11:49

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח 30 גרם שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 100 גרם סוכר לבן
  • כוס חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 4 ביצים
  • כף תמצית וניל

לסירופ:

  • ליטר וחצי מים
  • 500 גרם סוכר
  • 2-3 תפוזים, פרוסים גס

לקצפת:

  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, המלח וחצי מכמות הסוכר.

2בקערה נפרדת טורפים יחד את החלב, יתרת הסוכר והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה (אם החמאה מתקשה בתוך החלב, אפשר להכניס למיקרוגל ל-15-20 שניות ולערבב היטב).

3שופכים את תערובת החלב והחמאה לקערת מיקסר, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים במיקסר 5 דקות רצוף, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

4מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30-40 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כל הסרטונים המלאים מחכים לכם בערוץ "שוגר דדיז" ביוטיוב

גם אתם אבות מבשלים? הצטרפו לקבוצת שוגר דדיז, ושלחו לנומתכונים, תמונות וסרטונים

5משמנים 12 תבניות מאפינס וממלאים עד קצת מעל חצי הגובה. מניחים להתפחה של 20 דקות נוספות.

6מחממים תנור ל-190 מעלות.

7אופים את הסברינות 20-25 דקות או עד שהן שחומות, רכות ומעט קפיציות למגע. מוציאים ומצננים.

8מכינים סירופ: מרתיחים בסיר מים, סוכר ותפוזים ומבשלים חצי שעה (אפשר להוסיף תמצית וניל, אם רוצים).

9מורידים את הסיר מהאש ומכניסים פנימה 2-3 סברינות (שהתקררו בינתיים). אחרי 2-3 דקות הופכים בזהירות בעזרת כף גדולה. מוציאים, וחוזרים על הפעולה עם שאר הסברינות.

10מניחים את הסברינות על מגש כשהן הפוכות, עד שהן מצטננות לחלוטין.

11מקציפים יחד את חומרי הקצפת.

12חותכים כל סברינה בחלקה העליון (לא עד הסוף) ומזלפים כמות יפה של קצפת.

13מקשטים כל סברינה בדובדבן מסוכר חצוי, מרטיבים בעוד מעט סירופ ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il