התרגלנו שמשלוח המנות שלנו מגיע עם שלל ממתקים, סוכריות, שוקולדים ואוזני המן במילויים שונים ומשונים, לרוב מתוקים. אבל משלוח מנות יכול גם להיות מלוח ועדיין משמח ומענג. הנה כמה רעיונות לדברים שישמחו כל אחד שיפתח משלוח מנות כזה:

מקלות גאודה של מאפיית לחמים

מקלות הגבינה של לחמים הם בסך הכל בצק עלים מגולגל עם גבינת גאודה, ובכל זאת מדובר באחד המאפים היותר ממכרים וטעימים שאנחנו זוכרים שידענו. שימו לב, אם אתם מוסיפים כאלה למשלוח המנות - אל נא תשימו יותר מ-3-4 מקלות, כי השמנוניות מותירה תחושה קשה, ולהפסיק לפני שהסלסילה מתרוקנת אי אפשר. אתם מוזמנים לקנות, או להכין בבית. זה באמת ממש קל.

>> למתכון: מקלות גבינה של מאפיית לחמים

מקלות עלים גאודה (צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים)
מקלות גאודה של לחמים. אי אפשר להפסיק | צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים

פיתות זעתר

אם עוד לא ניסיתם, אין זמן מתאים מעכשיו: פיתות הזעתר של קרן אגם הן עונג לא רגיל. הן גם קורצות לפן הנוסטלגי החמים והנעים, ובחגים תמיד נוסטלגיים קצת, והן בעיקר טעימות ממש. 

>> למתכון: פיתות זעתר

פיתות זעתר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות זעתר | צילום: קרן אגם, mako אוכל

אוזני המן מלוחות

עוד מבית מדרשו של אורי שפט ממאפיית לחמים: אוזני המן עם מליות מלוחות. אנחנו טעמנו את אלה של המאפייה והיינו מאוד שמחים, אתם - שוב - מוזמנים לקנות או להכין בעצמכם. התפוחי אדמה הכי טעים.

>> למתכון: אוזני המן מלוחות

ויש גם את הגרסה של רון יוחננוב לאוזני המן מלוחות, שכוללות מיקס מנצח של גבינות ומעט תימין.

>> למתכון: אוזני המן מלוחות מבצק פטנט

אזני המן מלוחות של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
אזני המן מלוחות מבצק פטנט | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות מלוחות 

ואם כבר קינוח שנראה כמו הגרסה המתוקה, אבל בעצם לא מתוק בכלל, אז למה לא גם עוגיות פריכות וכיפיות? החיסרון היחיד זה שהקופסה נגמרת בטיל, היתרון הוא שכמעט כולם בסוף מעדיפים מלוח ושהילדים יכולים להשתתף בהכנה. 

>> למתכון: עוגיות גבינה מלוחות

עוגיות גבינה מלוחות בצורות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגיות גבינה מלוחות בצורות | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סמבוסק טורטייה

כן, אנחנו טיפונת מרמים פה עם משולש שעל פניו עובר בתור אוזן המן מלוחה גדולה במיוחד, אבל מדובר בעוד טריק מעולה של רון יוחננוב, אלוף התקתוקים במטבח: סמבוסק פיצה מטורטייה מקופלת. עשר דקות עבודה, קצת שיתים טובים ליד, והסתדרתם.

>> למתכון: סמבוסק טורטייה

סמבוסק טורטייה - לפני אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק טורטייה - הכנה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

 

פופקורן עם פפריקה ופרמזן

אם יש משהו שאנחנו סומכים על חן שוקרון שתעשה, זה לקחת דבר טעים בטירוף ולהפוך אותו לטעים אפילו יותר. כך היא עשתה לפני זמן מה לפופקורן הפשוט והטוב, כששידכה אותו לכל מיני טעמים קצת פחות צפויים מאשר חמאה. אנחנו נדלקנו על גרסת הפפריקה והפרמזן, שנראית לנו ספייסית בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

>> למתכון: פופקורן עם פפריקה ופרמזן

פופקורן בפפריקה ופרמזן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן פפריקה ופרמזן. רק במשלוח שלכם יהיה כזה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פחזניות גבינה

קוראים להן גוז'ר, לא צריך בשבילן מיקסר והן למעשה פחזניות לכל דבר, רק עם כמות נאה של גבינה חריפה בבצק. מה שטוב לצרפתים וזה.

>> למתכון: פחזניות גבינה

פחזניות גבינה (צילום: de-kay, Istock)
פחזניות גבינה. מתנשנש בטיל | צילום: de-kay, Istock

שקדים מתובלים

קחו שקדים, ערבבו אותם טוב טוב עם מעט שמן והרבה תבלינים והכניסו לתנור לרבע שעה. התוצאה: חטיף פיקנטי מגניב לגמרי, שאפשר לנשנש ולנשנש בלי סוף. במתכון הזה עם פפריקה חריפה מעושנת, קינמון וכמון.

>> למתכון: שקדים מתובלים

>> והנה משלוח המנות המתוק שלנו
>> מתכונים לאוזני המן
>> כל המתכונים לפורים

חג שמח!