אוכל
אוכל

מתכון לחזרת אדומה (חריין)

מתכון לחזרת אדומה, חריפה עוקצנית משורש חזרת טרי וסלקים כמו של סבתא. אז לקראת פסח הקרוב הפשילו שרוולים, פתחו חלונות ובואו תלמדו איך מכינים חזרת

|שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן| פורסם10:22
חזרת (צילום: דן-יה שוורץ)
צילום: דן-יה שוורץ
Rating:4.4245reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 200 גרם שורש חזרת, מוצק ולא ירקרק
  • 1-2 סלקים קטנים קלופים, לא מבושלים
  • חצי כוס חומץ יין אדום (ניתן להמיר בחומץ בלסמי. לא מקורי אבל מצוין)
  • 2-3 כפות סוכר או דבש
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מקלפים את החזרת וחותכים לקוביות קטנות.

2מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים דק-דק.

3מגררים את הסלק החי בפומפייה דקה ומוסיפים לחזרת. אם אוהבים את החזרת חריפה משתמשים רק בסלק אחד, לחזרת מתונה יותר מוסיפים סלק נוסף.

4מוסיפים את המלח, הסוכר והחומץ ומערבבים.

5שומרים בכלי עם מכסה אטום למשך כמה שעות, כדי שהטעמים ישתלבו. טועמים שוב ומתקנים תיבול. החזרת הזו מתקבלת ורדרדה, אך טעמה חזק ועמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

המתכון עלה לראשונה במרץ 2013

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il