אוכל
אוכל

לביבות מצה, מנגולד וגבינות

הלביבות האלה, מהבלוג הנהדר של ענת אלישע, מצוינות לארוחת בוקר מאוחרת של פסח, אבל גם לארוחת ערב קלה. כך או כך, כדאי להכין כמות כפולה כי עם המנה הזאת קשה עד בלתי אפשרי לעצור

|Anat Elisha Kitchen| פורסם16:05
לביבות מצה, מנגולד וגבינות (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
Rating:4.730reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 5 מצות
  • כוס מים רותחים
  • 3 ביצים
  • 2 עלי מנגולד קצוצים (רק החלק הירוק)
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גרם גבינה צפתית מפוררת (לא חובה, מוסיף המון)
  • 2 כפות קוטג’
  • מעט מלח
  • פלפל שחור

לטיגון:

  • שמן

אופן ההכנה:

1שוברים את המצות לתוך קערה ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים ומניחים ל-10 דקות.

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

כל המתכונים שלנו לפסח

ומתכונים למימונה!

2מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

3מחממים שמן לטיגוןחצי עמוק (ראו אפשרות אפייה בסוף).

4יוצרים לביבות ומטגניםמשני הצדדיםעד הזהבה.

** לאפייה בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה, מסדרים את הלביבות ומתיזים ספריי שמן גם עליהן. אופים עד הזהבה עמוקה.

** אפשר גם לאפות את התערובת כפשטידה: מחממים תנור ל-180 מעלות, חום סטטי. מוסיפים לתערובת חצי מכל שמנת לבישול או שמנת להקצפה ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים עד הזהבה עמוקה.

המתכון עלה לראשונה באפריל 2023

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il