
לביבות מצה, מנגולד וגבינותהלביבות האלה, מהבלוג הנהדר של ענת אלישע, מצוינות לארוחת בוקר מאוחרת של פסח, אבל גם לארוחת ערב קלה. כך או כך, כדאי להכין כמות כפולה כי עם המנה הזאת קשה עד בלתי אפשרי לעצור![]() צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen |
המצרכים (4 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1שוברים את המצות לתוך קערה ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים ומניחים ל-10 דקות. למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 2מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 3מחממים שמן לטיגוןחצי עמוק (ראו אפשרות אפייה בסוף). 4יוצרים לביבות ומטגניםמשני הצדדיםעד הזהבה. ** לאפייה בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה, מסדרים את הלביבות ומתיזים ספריי שמן גם עליהן. אופים עד הזהבה עמוקה. ** אפשר גם לאפות את התערובת כפשטידה: מחממים תנור ל-180 מעלות, חום סטטי. מוסיפים לתערובת חצי מכל שמנת לבישול או שמנת להקצפה ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים עד הזהבה עמוקה. המתכון עלה לראשונה באפריל 2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |